Avaruuskeijut

It's the final countdown!!!

Mukana: Koko porukka (Dazzle, Dow, Rozy, Twinklepuff)

Sanoimme terve ruttopotilaallemme, joka oli tajuttomana. Kuulemma tutkimus junnaa paikoillaan, koska tarvitsisimme lisää näytteitä alkulähteiltä elikkäs syrjiksiltä. Käväisemme pyörähtämässä Vauvau-planeetalla, jossa vauvojenteko on jo hyvässä vauhdissa. Käännöskukkaset olivat kuihtuneet ruton vuoksi, ja vaikuttaisi, että melko monessa poikasessa sitä myös on. Tulevaa sukupolvea oli valistettu meistä jo etukäteen ja otimme muutaman nuoremman syrjiksen (Sinkki ja Kulta) matkaan emoalusta kohti.

Tsekkasimme tilanteen Timeylla ja Huhu-planeetalla. Rozy sai hermolomalle määrätyn viestintäupseerin suostuteltua perheen perustamiseen (ja samalla mahdollisesti hullun leiman, jälleen kerran). Päätimme lähteä syrjisten emoalusta metsästämään, ja pienen pomppimisen jälkeen löydämmekin kohteemme. Tapaamme varuillaan olevat mutta ystävällismieliset syrjikset, ja vaihdamme tietoja siirtokunnista, rutosta, hautajaismenoista ym. ym. ym. Syrjisten lääketieteen osaajat neuvoivat, kuinka rutto pystytään hoitamaan, ja se näyttäisi meikäläisiin tepsivän.

Reissasimme kotikuulle pelastaaksemme hihhuli-syrjikset. Siellä oli oikein kunnon lisääntymispirskeet menossa, ja jouduimme avustamaan logistiikassa. He onnistuvat oikein hyvin olemaan lisääntymättä aivan hillittömästi mutta asuttamaan planeettansa, ja yllättäen jopa rakentamaan avaruusaluksen meitä suojelemaan. Yöunien rytmin muuttaminenkin saatiin alkuun. Dazzle ja Twinkle alkavat pohdiskella lisääntymispuuhia Kuplalla Oma-planeetan yläpuolella. Dow lähtee hoitamaan rotujenvälistä diplomatiaa. Rozy päätyy Huhu-planeetan entisen viestintäupseerin kanssa yhteen, ja saa pikkuisen nimeltä Sunberry.

Tiedemiehemme päätyvät seuraavat teoriat: Meidän maailmankaikkeuden syntyessä on syntynyt toinenkin, joka liikkuu päinvastaiseen suuntaan. Ajan edetessä tavaraa valuu siihen toiseen maailmankaikkeuteen, ja aiheutuu jänniä massa-animalioita.

View
Sieniä ja siirtokuntia

Mukana: Dazzle, Dow, Rozy ja Twinklepuff

Keräilemme resursseja pidempää reissua varten. Kupla miehistöineen seikkailee viereiselle, ilmakehättömälle planeetalle. Rozy “laski” “aivan varman” lokaation syrjisten emoalukselle, mutta mitään ei “yllättäen” löytynyt, kun Spaceyn kanssa hyppäsimme paikalle. Sillä aikaa naapuriplaneetalta löytyi kiven sisältä elämätä, joka ei vaikuttanut älylliseltä. Tutkimuskaivauksissa löysimme vaaleaa rihmastoa, ja pinnan alla oli lämpimämpää kuin pinnalla. Syvemmällä oleva rihmasto näytti myös syövän käytännön kaikkea materiaalia, joten päätimme jättää tutkimisen siihen, ennen kuin NPCt päätyivät sapuskaksi.

Tällä aikaa Rozy suunnitteli nätin siirtokunnan Oma-planeetalle (paljon nättejä hedelmäpuita ja marjoja), toimivuus vähän niin ja näin. Kehittelimme happoa neutralisoivia kasveja ja kasvatimme uhrilehdon. Pidimme pariutumispirskeet, joiden jälkeen n. 50 onnekasta jäi lisääntymään.

Päätämme jakaa alusten tehtävät seuraavasti:
Content Not Found: null lähtee Huhu-planeetalle ja hoitamaan kotikuun syrjisten opastusta.
Spacey lähtee Vauvau-planeetalle ja etsimään syrjisten emoalusta.
Kupla pitää Oma-planeetan puolustuksen pystyssä ja tutkii lähimantuja.

View
Huhu ja Vauvau
vauvakuumetta

Mukana: Dazzle, Dow, Rozy ja Twinklepuff

Jätämme uskonnolliset syrjikset hoitamaan asioitaan ja pähkäilemme heille sopivaa evankeliumia. Samalla koetamme keksiä planeetoille nimiä ja päädymme seuraavaan:

Huhu = Hullujenhuoneplaneetta
Vauvau = Syrjisten vauvantekoplaneetta
Sitsi = Hihhuli-syrjisten planeetta

Hyppäyksen jälkeen päädymme oikein mukavaan systeemiin, jossa on kolme kohtuullisen oloista siirtokuntakandidaattia. Päätämme lähteä tutkimaan kauimmaista, josta löytyy sekä vettä että natiivia kasvustoa. Törmäämme ei-älylliseen kasvustoon ja faunaan. Löydämme rikkiperäistä aktiviteettia, eli näköjään planeetalla on myös vulkaanista toimintaa. Saamme Twinklepuffilta tunnin luennon aiheesta. Lähtiessämme rantalomakohteeseen katsomaan miltä planeetta näyttää lähempänä rannikkoa, saamme oikein kunnon sadekuuron niskaan. Näköjään kun täällä sataa niin sataa ihan kunnolla, eli ei kannata tulva-alueille pyrkiä talvehtimaan. Mutta näyttää ihan kivalle hoodille.

Käymme pyörähtämässä myös muilla lähiplaneetoilla. Näyttää eloisalta ja vehreältä, mutta järkevää elämää ei löydy suoraan florasta tai faunasta. Dow tosin löysi jänniä uria, joista päätellen planeetalla on joku, joka osaa karkeita työkaluja käyttää. Seuratessamme jälkiä näemme humanoidintapaisia otuksia, jotka yrittävät metsästää muita öttiäisiä. Päätämme jättää heidät elämään omaa elämäänsä, pitää välillä käydä tarkkailemassa etteivät mokomat pääse yllättämään.

Sisin mukava planeetta on kaikista lämpimin ja vähävetisin. Happea löytyy, mutta mitään ihmeellistä siellä ei näytä olevan. Vaikuttaisi, että sinilevä on monimutkaisin elämänmuoto. Toteamme, että mitään isompia uhkia ei näin ylilentäen näy, ja palaamme Spaceylle. Toivotame maailmaan uuden sukkulan nimeltä Aamu (d’awwwwwwwh!) :3
Pohdimme logistiikka-, resurssi-, koulutus ym. juoksevia asioita.

View
To infinity... And beyond!

Mukana:Dazzle, Dow, Rozy, Twinklepuff

Hyppäämme kotikuun läheisyyteen, että saamme paikallisia syrjiksiä varoitettua. Pidämme oikein päheän jumalaisen julistuksen Dazzlen tanssin ja Down saarnan kautta. Ilmoitamme, että appelsiinille on käymässä plätsis, ja että tulevaisuudessa meidän jumalien ja syrjisten tulisi asua erillisillä (mutta mielellään läheisillä) planeetoilla.

Päädytään siihen, että ensimmäinen uusi “kotiplaneetta” on nykyinen Mielisairaala-planeetta. Palvovat-syrjikset jätetään/opastetaan jollekin tämän planeetan läheiselle asumiskelpoiselle planeetalle. Luvataan olla vastassa (tai jätetään se Mielisairaala-planeetan väen vastuulle). Todennäköisesti ollaan itse unessa kun syrjikset saapuvat, joten uusi kohtaaminen tapahtuu vasta talviunen jälkeen. Silloin palvoja-syrjiksilläkin pitäisi olla jo uusi ja toimiva(ko) koti valmiina.

Palvoja-syrjiksillä ongelma: heillä yksi alus kiertoradalla, toinen alus purettuna kaupungiksi. Kellään ei kokemusta alusten rakentamisesta. Lisäksi kaikki syrjikset ei mahdu omaan alukseensa inhimillisesti. Aletaan pohtimaan, miten syrjikset saataisiin siirrettyä. Aika ei riitä kuitenkaan auttamiseen, joten todetaan että syrjikset saavat hommautua yhteen alukseen ja suunnata kohti Mielisairaala-planeetan lähellä olevaa planeettaa: Vesimeloonia. Päätetään auttaa syrjiksiä kuitenkin saamaan iso alus planeetalle, jotta he pääsevät aloittamaan evakoinnin.

Syrjisten alukselle jätetyistä opalmilaisista 1 on menetetty tartunnan takia. Muut 4 ovat vielä kunnossa. Alukselle jääneet syrjikset (9 kpl) on kaikki kunnossa. Alus toimii, jotenkin. Uskovat, että alus saadaan alas planeetalle ja se todennäköisesti nouseekin. Dazzle koettaa selvitellä Tinan avulla miten alukselle ja sen ohjaukselle käy…

Selviää, ettei palvoja-syrjikset edes tiedä olevansa oman rotunsa aikaisempien jäsenten rakentamassa aluksessa. Historia ei ole hallussa! Joku kirjoitettu kieli on olemassa, mutta sen tulkitseminen on vähän niin ja näin. Todetaan, että on parempi syöttää heille uutta tietoa, ja väittää vanhoja oppaita eräänlaiseksi “vanhaksi testamentiksi”, jonka saavat itse opiskella. Kehotetaan, että kannattaa huolehtia, että aina seuraava sukupolvi opiskelee myös vanhoja tekstejä. Näin taidot kestävät yllä.

Aluksen syrjikset karvattomampia. Opalmilaisten oma kuu siis tartuntariski? Siirtyminen muualle siis vain hyväksi.

Ohjeistukset annettu palvoja-syrjiksille:
Lukekaa vanhoja tekstejä ja opettakaa ne uusille sukupolville.
Paetkaa tältä Appelsiini-kuulta kohti Vesimelooni-planeettaa.
Sitten vaan toivotaan, että ne osaa hoitaa hommansa. Jos ei, niin kyse luonnonvalinnasta… Jätetään ne toimimaan ohjeistuksien mukaan.

Seuraavana vuorossa lisääntymisplaneetan löytäminen fiksummille syrjiksille. Mutta koska Mielisairaala-planeetta on matkalla, niin tiputetaan sinne joukko opalmilaisia (saavat alkaa perustamaan perheitä yms.) ja suunnataan kohti Timeytä. Lähellä kun ei ole toista sopivaa planeettaa sekä meille että syrjiksille. Mielisairaala-planeetalle jätetään noin kolmannes. Enemmänkin olisi halunnut jäädä, mutta ei annettu.

Mielisairaala-planeetan ohjeistusta:
Huolehtikaa kasveista ja planeetan terveydestä.
Tarkkailkaa syrjisten alusta, ettei tuhoja tule.
Koettakaa lisääntyä.
Pitäkää kehitys pystyssä: turvallisuus, aseet jne. (Katso yleinen to do -lista)

Timey on yhden hypyn päässä. Se on itse laskeutunut kuun pinnalle. Se on saanut syötyä ja levättyä ja sillä on poikanenkin tulollaan. Timeylle jätetään lisää väkeä ja sille annetaan ohjeistusta aseistuksen/puolustuksen kasvattamisesta (niin itselle kuin poikaselle). Yhteys Timeyhin onnistuu nyt kun se ei ole syönyt antenniaan.

Pohditaan fiksumpien syrjisten lisääntymisplaneettaa. Tarjotaan niille niitä planeettoja, joihin koetettiin aikaisemmin perustaa siirtokuntia, mutta jotka olivat tuhoutuneet. Yhden hypyn päässä kauempana kotoa on lähin sopivista: vettä riittää ja ruohoa myös. Hyvin kasvistollinen planeetta. Syrjikset kelpuuttaa, joten autetaan heidät säiliöineen planeetalle. Autetaan tämä uusi syrjispopulaatio alkuun.

Tarkoitus on nyt etsiä opalmilaisille sellainen planeetta jossa voidaan ainakin viettää seuraava talviuni ellei jäädä sinne pysyvästi. Seuraavan unen jälkeen sitten palataan tervehtimään syrjiksiä ja vahvistamaan suhteita. Ja koetetaan luoda toimiva yhteistyöverkosto.

Kupla olisi tarkoitus jättää tälle planeetalle pienen miehistön kanssa. Tosin sen toiselle puolelle, jotta yhteydenpito olisi helpompaa. Ensin Spaceyn pitää kuitenkin kouluttaa Kupla toimimaan aluksena sukkulan sijaan. Ensin etsitään siis talviuniplaneetta, jonka aikana Spacey kouluttaa sen alukseksi ja kun planeetta on löytynyt se palaa takaisin. Alustavasti puhutaan, että Dow voisi jäädä sitten Kuplan kanssa syrjisplaneetalle muutamaan muun vapaaehtoisen kanssa. Kupla ilmeisesti itse rekrysi jo itselleen miehistön.

Tässä vaiheessa tajutaan, että miksi etsimme planeettaa kun voimme talvehtia aluksessa. Pitää vain löytää planeetta, josta Spacey saa resot ennen talviunta ja heti sen jälkeen. Sopivia planeettoja on naapurissa, joten sen puoleen ei ole hätää. Olisiko siis aika pohtia opalmilaisten omaa lisääntymistä? Kesä on vasta tulossa!

Tehtyä:
Palvoja-syrjikset ohjeistettu pelastautumaan uudelle planeetalle (Vesimelooni).
Mielisairaala-planeetta valittu ensimmäiseksi “kodiksi”. Sinne jätetty populaa hoitamaan opalmilaisten säilymistä.
Timeyllä kaikki OK.
Fiksummat syrjikset jätetty Päärynä-planeetalle, jossa ne voivat lisääntyä.
Kuplaa aletaan kouluttaa alukseksi ja isompiin tehtäviin (hypyt yms.)
Tulevaisuuden suunnitelmat: kesä tulossa = opalmilaisten oma lisääntyminen. Kuplasta diplomaattialus Päärynälle miehitettynä. Tarkoitus viettää talviuni hyvän reso-planeetan läheisyydessä, mutta aluksella nukkuen.

View
Pähkäilyä tulevaisuudesta

Mukana: Dow, Dazzle, Rozy, Twinklepuff

Päivitämme Dazzlen tutkimustuloksista ja syrjisten historiasta. Joukko jakautuu Suvakeiksi vs Rajat kiinni-porukaksi, mutta päädymme jokseenkin samankaltaiseen suunnitelmaan. Pakkaamme syrjisten avustuksella lapsi-säiliöt vakuumipakkauksiin (melkein ilman kontaminaatiota) ja lähdemme viemään niitä sopivaan kohteeseen. Rutto näyttää yhdessä meikäläisessä etenevän siten, että hän vaikuttaa “hiljenevän” ja kommunikaatio on vaikeutunut. Syrjiksistä saamme selville, että he elävät alle meidän vuoden. Lisäksi vaikuttaisi, että joka aluksessa on eri tyyppistä porukkaa, jotka eivät välttämättä tule keskenään toimeen. Osa voi olla myös meille vaarallista porukkaa. Lähdemme kohti kotikuuta, että viemme sinne varoituksen siitä, että appelsiini on menossa plätsis. Tämän jälkeen aiomme etsiä syrjiksille vauvantekoplaneetan.

To do:
-Turvallisuuspolitiikka kuntoon
- Syrjisten emoaluksen etsiminen (?)
- Kuinka saadaan ystävälliset diplomaattisuhteet
- Läheiset (mutta erilliset) siirtokunnat järkevien syrjisten ja meikäläisten kanssa

View
Tutkitaan ennen kuin hutkitaan
Appelsiini sanoo lätsis, joten pähkinällä pitää mennä sitruunalle

Matkassa: Dow, Rozy ja Twinklepuff

Palaveeraamme siitä, mitä tarvitsisi ensimmäisenä tehdä. Dazzle jää tutkimaan syrjiskirjoitusta. Päätämme pyörähtää Kuplan kyydissä Spaceyllä hakemassa syrjikset, laborantteja ja labravälineitä. Matkalla huomaamme, että Kupla on taas pyöristynyt ja kasvanut ja teiniangstiutunut ja alkaa vähitellen lähestyä Spaceyn muotoja. Saamme tutkijoilta matkaan myös kukan, jolla on tarkoitus tallentaa puhevärähtelyjä.

Esittelemme syrjikset toisilleen ja sovimme nimeämisjärjestelyn: Syrjikset 1, 2 (lääkäri?) ja 3 löydettiin hullujenhuoneelta, syrjis 4 (laikullinen) saatiin syrjisalukselta ja syrjis 5 kotikuulta. Syrjis 2 tutkii syrjiksen 4 ja elehtii, että sitä sattuu. Sillä aikaa kun Dow hoitaa kielitieteilyjä, Twinklepuff alkaa rakentaa labrassa hautaantuneen syrjisaluksen mallin mukaan kasvualustan kituuttaville kasveille. Rozy jelppii näytteiden analysoinnissa (as in pistetään leikkelemään juttuja). Tulokset a’ la GM:
Syrjiskasvit → samanlaisia kuin syrjisaluksella, ei pitäisikään puhua
Ruskea mönjä → Jotain elävää, todennäköisesti kasvavaa (osa ruttomönjää.)
Metallit → samaa seosta kuin muut syrjisnäytteet
Allasnäytteet → Vettä
Ase → ampuu isohkon kuulan

Syrjiskielen tutkiminen etenee vähitellen. Kukka tulkkaa molempiin suuntiin, kunhan sana vain on tuttu. Jumitamme ilmaisussa “auttaa, mutta ei auttaa”. Tulemme myös siihen tulokseen, että 4 ja 5 ovat jotenkin “erilaisia”. Twinklepuff tulee avuksi kielitieteilemään. Annamme syrjiksille myös ihan “nimet”.
1 = Rauta
2 = Kupari
3 = Pronssi
4 = Tina
5 = Lyijy

Vaikuttaisi siltä, että syrjikset ovat lähteneet kotipaikastaan haipakkaan, koska se oli ylikansoitettu. Matkalle lähdettiin monella pähkinällä, jotka lähtivät eri suuntiin. Tina ja Lyijy olivat eri pähkinällä ja Lyijy päätyi Appelsiinille. Rauta, Kupari ja Pronssi olivat scouttimatkalla hullujenhuoneelle, mutta heidän emoaluksensa on varmaankin jo luovuttanut heidän suhteensa ja lähtenyt. Nappaamme syrjikset matkaan ja esittelemme heille labran ennen kuin opastamme vieraamme heidän aluksensa jäänteille.

Syrjikset innostuivat nähdessään ruskeat säiliöt ja vaikuttaa siltä, että niissä asuu “pikku-syrjiksiä” joista kasvaa syrjiksiä ehkä noin 50 000 kpl? Osa näistä on “ruttoutuneita” Mitäs näiden kanssa tehdään?

Eli päätettäviä asioita:
Mitä tehdään syrjiksille
Perustetaanko pöpilään siirtokunta?

View
Ovien takaa
Mukuloita ja nappuloita

Lounaan ääressä rupatellaan mukavia ja odotellaan, kunnes ensimmäinen mukula alkaa innoissaan huutaa saaneensa oven auki.

Ensimmäisessä huoneessa löytyy kasveja niin paljon että niillä on ehkä ruokittu miehistöä. Huone on aika iso joten ilmeisesti kasvit on tärkeitä. Huoneen sivuilla on kaksi isoa paneelia. Ensimmäinen (K1), seuraavan huoneen puolella oleva paljastaa isomman mittari- ja nappulapaneelin. Toisen (K2) paneelin alta löytyy myös nappuloita ja mittareita.

Toisesta huoneesta spläshästää vettä niskaan. Huoneessa on ilmeisesti ollut vesisäiliö. Dazzle tutkii paikan teknologiaa, löytää paneelin, jossa on viisi nappulaa ja mittari. Nappuloissa on aina muutamissa samat symbolit Jännä miten säiliöt ei ole kulmikkaita.

Kolmannessa huoneessa on neljä säiliötä, jotka on ehjiä. Mittareita vertaillen aiempiin, kolme niistä on täynnä ja yksi on lähellä tyhjää. Seinäpaneelista ei löydy mittaria vaan 8 nappulaa. Neljä vierasta symbolia viittaa ilmeisesti neljään säiliöön tai niiden sisältöön. Dowin henkitiedon mukaan Syrjikset ei ole juuri hengailleet tässä tilassa, käyneet vain välillä katsomassa. Yksi symboli on sama kuin kasvihuoneen K2-paneelissa. Kaikkien tämän huoneen mittareiden otsikko on sama.

Neljäs huone omaa ison ehjän säiliön ja sivussa pienempiä jotka on kytketty toisiinsa. Paneelin takaa löytyy neljä samaa nappulaa ja säiliöiden kyljestä mittareita. Ison säiliön mittari näyttää lähes tyhjää. Pienistä säiliöistä yksi on vähän yli puolen välin ja kaikki muut on täysiä. Yhdessä pikkusäiliössä on vesitankin merkki.

Huone 5. Lisää pienempiä säiliöitä mittareineen, osa tyhjempiä, osa täydempiä.

Nurkan takaa seuraavasta käytävästä löytyy lisää aukeavia ovia:

Huone B1: Kapea huone jossa on seinässä syvennyksiä, joihin mahtuisi Syrjis pötkölleen. Oven pielessä on taas tuttu nelinappulainen paneeli. Seinissä on isompia paneeleja joiden takaa löytyy tasoja joilla on tavaraa (hyllyjä?). Löytyy metallisia esineitä, tunnistetaan kampa! Löydetään metallisia (ison tarjottimen kokoisia) levyjä joissa on omituisia symboleja. Dow löytää kaapista vaatteita jotka taitaa olla ehkä jotain suojapukuja tai avaruuspukuja. Rozy löytää ruokailuvälineitä. Twinkle löytää jonglöörausvermeitä. Dazzle epäilee Twinklen löytämiä romppeita pyssyköiksi ja vaihtaa jonglöörausvermeet pitkulaisiin juttuihin kun olettaa että ne ei ainakaan ole aseita. Twinkle nappaa pitkulaisten härpäkkeen kädensijasta, se laukeaa ja luoti melkein osuu Dazzleä päähän. Otetaan lauennut ase mukaan.

Nytpä nähtiin seinien väliinkin kun luoti/mikä olikin rikkoi seinää: siellä seinien välissä kulkee putkia.

Huone B2: Pitempi kapea käytävä jossa on muutama osa seinästä läpinäkyvää josta näkyy tumman punaruskean väristä massaa. Läpinäkyvien osien välissä on paneeli, kuutisen kappaletta mittareita. Yksi tuttu merkki aiemmasta pienemmästä säiliöstä. Kaikki mittarit on about puolivälissä. Dow aistii että huoneessa on vain käyty mutta samaan aikaan joku (ei-syrjäläinen?) on ollut siellä paljon. Onkohan se täällä vielä? Dowista tuntuu että jokin on paikalla edelleen. Teorisoidaan olisiko se punaruskea möhmä jotain elollista?

Huone B3: Vähän pienempi huone jossa on kaksi laatikon mallisia juttuja jotka on kiinni seinässä. Laatikoissa on paneelit, joiden alta löytyy altaat jotka on täynnä kirkasta vettä, pohjalle asti näkyy ja molempiin tulee kolme putkea. Laatikoiden yläpuolella seinässä on pienemmät paneelit joiden alta löytyy molemmista kahva ja sama symboli. Kokeillaan kahvaa. Siitä voi säädellä veden määrää ja ilmeisesti jonkinlaiset vesijärjestelmät aluksessa vielä toimii. Toisesta kahvasta tankkiin leviää aiemmin nähtyä punaruskeaa möhmää joka leviää ja muuttu hieman rakeiseksi.

Dazzle suihkauttaa indikaattoria veteen. Osa punaruskeista rakeista reagoi, niissä on avaruusruttoa. Otetaan näyte sekä saastuneesta että ei-saastuneesta rakeesta.

Huone B4: Isompi huone, jossa on tasoja (pöytiä?) jotka on kylläkin vinoja. Tasoissa on nappuloita, kaikissa osin erilaisia.

Pohditaan kolmen syrjiksen poppoon tarkoitusperiä: olivatkohan lie paenneet muita, mutta

Jatketaan aluksen takaosaapäin. Löydetään yksi isompi huone jossa on kaksi jättimäistä säiliötä (lähes täynnä).

Taaempaa löytyy huone jossa on lisää paneeleja joiden takana on hyllyjä joihin on kiinnitetty isoja raskaan näköisiä tavaroita. Rozy löytää esineen jossa on putkia ja löytää väännettävän pyörylän jota veivaa. Dazzle löytää metallinpalat joita voi naksutella kuin pihtejä, mutta ihan kuin niistä tulisi kipinää? Yhtäkkiä humahtaa ja Dazzle ja Rozy kärventävät karvansa. Twinkle havainnoi että Rozyn löytämä putkelihomma taitaa olla pullo jonka putkesta tulee palavaa ainetta, leimahdus vissiin johtui siitä että kaasua päästettiin ilmaan reilusti aikaisemmin kuin sytytettiin. Dowi toteaa löytämiensä härpäkkeiden olevan varmaan Todetaan työkaluvarastoksi.

Leimahduksesta kauhistunut käristynyt Rozy viipeltää Kuplaan piilottelemaan. Twinkle lähtee rauhoittelemaan, Dow ja Dazzle jatkaa.

Seuraavan oven takaa kuuluu hirveää huutoa. Dow lääketieteilee että metelin ei pitäisi aiheuttaa pysyviä vaurioita meille ellei sitten käy niin kovaksi että on kuolemaksi. Koetetaan pinnistellä katsomaan huoneeseen. Huoneessa on iso laatikko jonka sisällä on valoa ja josta lähtee putkia kattoon. Dowi bongaa että yksi putki on rikki ja huuto kuuluu siitä. Koetetaan sulkea ovi niin hyvin kuin saadaan.

Viimeisessä huoneessa on kaksi kartion mallista härpäkettä ja pöytä jossa on mittareita, seinässä on paneeleita, mittari ja kahva. Kahvasta vähän vääntämällä ilmeisesti käynnistyy moottorit. Löpöä vissiin on vielä.

Käydään sulkemassa ympäristömyrkkyruttomöhmäovi ja viereinen ovi jossa oli lasien takana möhmää.

Seuraavana ohjelmassa:
- Pidetään kielitieteellinen konferenssi
- Labra käyttöön
- Näytteet alukselta tutkintaan labraan
- Jatketaan Syrjiskielen tutkimista: viittomakielihommia jatketaan ja Dazzle jatkaa symboleiden selvitystä

View
Metallimietintöjä

Metallianalyysin mukaan Syrjisten rakennukset kotikuussamme ja Syrjisten aluksen metalli on samanlaista, samoja aineita kyllä kuin meillä mutta meikäläiset ei koskaan käytä moista. Dazzle miettii olisiko metalli peräisin aluksesta tai jopa alusta ja tulee siihen johtopäätökseen että koska kuun rakennuksissa on yhtä paljon metallia kuin Syrjisten aluksessa. Twinklepuff miettii suklaata.

Kupla tulee kertomaan että löysi kumman metallikeskittymän viidakon keskeltä. Rozy ja Dazzle lähtevät tutkimaan asiaa Kuplan kanssa. Kasvien välistä pilkottaa metallia. Ympäröivien kasvien mukaan metalli oli ollut siinä edellisen unen jälkeen ja kasvit vain kasvoivat siihen päälle. Metallia on Spaceyn kokoisella alueella ja se näyttäisi olevan yhtenäistä. Onko tämä alus? Ainakin se näyttää Rozy ja Dazzle käskevät Kuplan hakemaan muut avuksi.

Rozy pyytää kasveja höllentämään metallista. Dow kysyy henkimatkalta neuvoa, näkee että alus laskeutui ennen heräämistämme ja mielisairaalan kolme Syrjäläistä tulivat tällä aluksella ja lähtivät tutkimaan – ilmeisesti jäivät sitten jumiin aivan kuin meidänkin eka away-team.

Rozy alkaa stailata Kuplalle pyssyköitä, joista tulee varsin kauniit ja opastaa tyylivinkkejä.

Metallin sisällä kuuluu taas vain sinne tunkeutuneiden kasvien ääni. Osutaan suoran käytävän keskelle. Hyvin samankaltaista käytävää kuin isommallakin aluksella oli. Mennään “tonne” eka koska oltiin sitä lähemmäs ja ekasta oikealle. Täältäkin löytyy ohjauspaneeli seinästä. Etsitään ovia ja löydetäänkin, mutta ovi on kiinni. Dowi koettaa painella nappuloita, mutta mitään ei tapahdu. Seuraavaksi “tonne” ja vasemmalle. Tutkitaan ensin käveltävässä tasossa ja sen jälkeen kiivetään pystysuunnassa olevaa ovea. Sieltä löytyy ilmalukko joka avataan joten nyt meillä on kaksi kulkuväylää alukseen.

Mukuloitetaan aluksen kaikki ovet jotta saadaan ne auki, ovia on kaikilla muilla käytävillä paitsi pystysuunnassa olevalla jonka päässä on ilmalukko.

To Do:
- aluksen ovien takaa tutkiminen kun mukulat valmiita
- syrjisten kanssa kommunikointi
- Esitellään syrjikset toisilleen ja katsotaan, mitä tapahtuu.
- Avaruusrutto on vielä mysteeri.
- Kommunikaation vahvistaminen: Elekieli/viittomakieli kehitykseen! (Labra INC)
- Mennään sanomaan terve Timeylle
- Siirtokuntien perustaminen ja/tai tutkiminen
- Palojäljet, musta aine ym. ym. vielä mysteerejä, pidetään silmät auki.
- Kuka Perskele meikäläisten siirtokuntia poltteloo?!?

View
Juhlia ja uusia alkuja

Dow, Rozy, Dazzle, Twinklepuff

Pidetään Spaceyn johtoryhmän kokous tulevaisuudesta. Päätetään että jatketaan xenolingvistiikan parissa, mutta aloitetaan myös aloittaa uuden siirtokunnan rakentaminen Timey-alusta käyttäen.

Pidetään yhteishenkeä nostattavat juhlat. Rozy koristaa messihallin käsittämättömän upeaksi ja opalmilaisten suuruutta ja upeutta korostavaksi.

Varustetaan viiden rohkean vapaaehtoisen opalmilaisen ryhmä lähtemään asumaan Syrjisten alukselle. Mukaan lähtee tilastotieteilijä, ekonomi (jätetään koko mission johtoon), teoreettinen fyysikko, muotoilija ja luutnantti (turvallisuusvastaavaksi). Twinklepuffkin haluaisi lähteä mutta Dazzle puhuu sen ympäri.

Spaceyllä jatketaan kohti Hullujen Huonetta, jossa kerätään resursseja. Mennään tapaamaan psykologi Birdie ja briiffataan se viimeisistä tapahtumista. Testataan Syrjikset 1, 2 ja 3 ja todetaan että eivät ole ruttoisia.

Dow koettaa kommunikoida Syrjisten 1-3 kanssa niin päätä aukoen kuin kosketellen käsiä ja jalkoja. Syrjikset vaikuttavat uteliailta mutta eivät tunnu tykkäävän kosketuksesta. Dow saa kuitenkin elekieltä edistymään ja onnistuu ilmeisesti opettamaan Syrjikset tervehtimään kättelemällä ja oppii tervehtimään Syrjisten elekielellä.

Rozy kasvattaa planeetalle täydellisen laboratorion jossa on kätevästi valvottavat ja turvalliset asuintilat Syrjiksille.

Tällä aikaa npc-tiimi on resurssinkeräysreissulla Kuplalla.

View
Pelastusoperaatioita ja omituisia kohtaamisia

Läsnä: Dazzle, Twinklepuff

Suunnitellaan pelastusoperaatio Syrjisten alukselle. Dazzlen ja Twinklepuffin lisäksi mukaan lähtee kolme sotilasta ja yksi näytteidenottajatiedetyyppi. Noudatetaan tarkkoja suojaussääntöjä ja tehdään mukaan lähteville selväksi että ei harhailla ja ilmoitetaan heti jos on vaarassa eksyä. Dow operoi Kuplaa ja toimii Bravo-tiiminä valvoen Alfa-tiimin missiota.

Näytteidenottajatiedetyypeistä mukaan tulee tympääntynyt biologi Moss, jolle Dazzle pitää heti pelottelupuheen jonka .

Ajetaan Syrjisten palikkamaisen, metallisen aluksen luokse ja tähdätään kohti tuttua ilmalukkoa. Onneksi se ei ole lukossa. Sisälle mentäessä ilmavirrasta huomaamme ettei sisällä ollut ilmaa, joten varustaudutaan happilaittein. Ihmetellään paikallisia mittareita mutta ei oikein oteta selvää niistä.

Twinklepuff näyttää tietä sinne minne edellisellä kerralla mentiin. Käytävä haarautuu ja koetetaan olla tarkkana. Twinklepuff löytää seinästä nappulapaneelin, mutta päätetään olla painelematta niitä. Päätetään lähteä etsimään sitä paikkaa minne Syrjis olisi johdattanut edellisen tiimin.

Tullaan risteykseen josta on kolme uutta reittiä, valitaan oikeanpuolimmainen. Pian oikeallamme avautuu huone, jossa on käsivartta paksumpia lattiasta kattoon yltäviä tolppia neljä neliössä ja jokaiseen tolppaan on tolpan keskelle kiinnitetty lyhyempi ekstratolpanpätkä. Rakennelmasta kuuluu meidän ääntä, omituista humhumhuminaa.

Jatketaan samaa käytävää eteenpäin. Ovi huminahuoneeseen menee takanamme kiinni. Käytävän päässä ei ole mitään jännää. Paikalliset suljetut ovet ovat aika hankalasti huomattavissa mutta otetaan kuva suljetusta ovesta ja bongataan muitakin ovia, myös katossa.

Tullaan risteykseen takaisin ja jatketaan (alkuperäisestä tulokäytävästä katsottuna) suoraan menevää käytävää. Täällä on vähän vähemmän ovia kuin äskeisessä mutta aika paljon kuitenkin. Oikealta puoleltamme yhtäkkiä avautuu ovi ja sieltä lennähtää kadonnut recruittimme Shadowgnash. Huoneessa josta kaveri tuli löytyy kymmenen sairaan näköistä syrjistä.

Shadowgnash kertoo menneensä väärään suuntaan ja eksyneensä porukasta. Pian törmäsi syrjikseen, joka oli yllättyneen oloinen, mutta kun Shadowgnash koetti karkuun syrjis koetti kääntyä selälleen. Shadowgnash pakeni mutta aina paikalle saapui syrjiksiä heittäytymään selälleen. Sitten syrjikset esitteli Shadowgnashille paikkoja. Nyt olemme ilmeisesti asuintiloissa. Tuossa on jotain laitteita. Huminahuoneessa ovat paljon käyttäneet Shadowgnashia ja (alkup. tulokäytävästä katsottuna) vasemmalla on vissiin jotain lentohärveleitä ja sieltä näkee ulos. Aluksen kyydissä on Shadowgnashin mukaan myös kasveja jotka eivät puhu! Syrjikset olivat jo laikukkaita kun Shadowgnash saapui.

Moss ottaa näytteitä syrjiksiltä ja Shadowgnashiltä, rauhoitellen ja demonstroiden operaatiota ensin Dazzleen.

Sitten poistutaan Spaceylle ja päivitetään Dowille tieto ja sillä sitten alukselle. Tiedemiehet on olleet hyödyllisiä ja kehittäneet dekontaminaatiota – vahvempi saippuasuihkutus pitäisi piisata.

Avaruuskahvihuoneen ja briiffauksen jälkeen aloitetaan Syrjisten keskinäisen kommunikaation tutkinta. Toinenhan on kuusta tuotu, terveempi Syrjis 5 ja toinen on alukselta, vähän karvatonlaikkuisa Syrjis 4. Syrjis 5 luikkii hitaasti 4:sen viereen ja istahtaa viereen, jää istumaan ja levittelee leukojaan. Shadowgnash huomaa että aukovat suutaan vuorotellen ikään kuin reagoiden.

Perustetaan xenolingvistiikan työryhmä johon kuuluu Shadowgnash, Boilcast ja Dow. Tehtävänä selvittää syrjisten päänaukomiskielen logiikkaa. Käsketään tiedemiehet laittamaan koppiin kaikki maholliset anturit ja muut millä voitaisiin aistia mitä kautta syrjikset oikein kommunikoi.

Pidetään taktiikkapalaveri.

Mitä tiedetään:

 • Ilmeisesti syrjiksetkin haluaa kommunikoida meille
 • Shadowgnash ja yksi aluksen syrjäläisistä on avaruusmysteeriruton saastuttamia; Shadowgnashissa on
 • Vahva saippua toimii ainakin ulkoisesti avaruusruton jäämien desinfiointiin
 • Syrjiksilläkin taitaa olla joku mistä kärsivät (aluksella olevat laikukkaita)
 • Tutkitaan kaikki jotka on käyneet ulkona: Spacey, Kupla ja Dazzle ainakin on testattu ja puhtaita

To do:

 • Kommunikaatioväylä syrjiksiin saatava auki ASAP!!!
  - tiimi syrjisalukselle
  - toinen tiimi meidän aluksella selvittää miten syrjisten kanssa poristais
 • Tutkitaan onko kuussa samoja tuhon jälkiä mitä tuhotuissa siirtokunnissa (eli ovatko syrjikset vastuussa metsäpaloista sun muista?)
 • Avaruusruton tutkiminen: onko niitä kaksi?
 • Avaruusruton parannuskeinon keksiminen
 • Pimeän aineen tutkiminen jatkuu
 • Koko aluksen kokous: Päätös jatkosta: lähdetäänkö yrittämään uutta alkua vai selvitetäänkö syrjisten mysteeri?
 • Käydään morottaan kuu-syrjiksiä ja tarkistamassa istutetut kasvit

Ruvetaan suunnittelemaan että laitettaisiin syrjisten alukselle tiimi ja lähdettäisiin samalla reissulla Kotikuuhun etsimään merkkejä tulituhosta. Tutkijoilla on hirveä hässäkkä päällä, mittaavat ilmeisesti ihan kaikkea mahdollista syrjiksistä ja ilmeisesti joku on saanut jotain tuloksia aikaiseksi. Päätetäänkin jättää tutkijat rauhaan tutkimaan ja lähdetään vain pienellä tiimillä Kuuhun scouttimaan.

Luotain kohti syrjisten “kaupunkia” ja kierrellään itse Kuplassa vanhoja kotikaupunkeja. Istutetaan puhtaita kasveja jonkin maamerkin lähelle. Kaikkialla on vain kuolleita tai kuolevia kasveja. Luotain on havainnut lähinnä metallia kaupungin ympärillä. Lennetään itsekin syrjisten kaupungin ympärillä. Kaduille kerääntyy syrjäläisiä roudaten erilaista rompetta, mutta jälkiä ei näy.

Hämätään Kuplalla heijailemalla ja pudotetaan sniikisti Twinkle ottamaan näytteitä metallilaatikoista.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.