Avaruuskeijut

Ovien takaa

Mukuloita ja nappuloita

Lounaan ääressä rupatellaan mukavia ja odotellaan, kunnes ensimmäinen mukula alkaa innoissaan huutaa saaneensa oven auki.

Ensimmäisessä huoneessa löytyy kasveja niin paljon että niillä on ehkä ruokittu miehistöä. Huone on aika iso joten ilmeisesti kasvit on tärkeitä. Huoneen sivuilla on kaksi isoa paneelia. Ensimmäinen (K1), seuraavan huoneen puolella oleva paljastaa isomman mittari- ja nappulapaneelin. Toisen (K2) paneelin alta löytyy myös nappuloita ja mittareita.

Toisesta huoneesta spläshästää vettä niskaan. Huoneessa on ilmeisesti ollut vesisäiliö. Dazzle tutkii paikan teknologiaa, löytää paneelin, jossa on viisi nappulaa ja mittari. Nappuloissa on aina muutamissa samat symbolit Jännä miten säiliöt ei ole kulmikkaita.

Kolmannessa huoneessa on neljä säiliötä, jotka on ehjiä. Mittareita vertaillen aiempiin, kolme niistä on täynnä ja yksi on lähellä tyhjää. Seinäpaneelista ei löydy mittaria vaan 8 nappulaa. Neljä vierasta symbolia viittaa ilmeisesti neljään säiliöön tai niiden sisältöön. Dowin henkitiedon mukaan Syrjikset ei ole juuri hengailleet tässä tilassa, käyneet vain välillä katsomassa. Yksi symboli on sama kuin kasvihuoneen K2-paneelissa. Kaikkien tämän huoneen mittareiden otsikko on sama.

Neljäs huone omaa ison ehjän säiliön ja sivussa pienempiä jotka on kytketty toisiinsa. Paneelin takaa löytyy neljä samaa nappulaa ja säiliöiden kyljestä mittareita. Ison säiliön mittari näyttää lähes tyhjää. Pienistä säiliöistä yksi on vähän yli puolen välin ja kaikki muut on täysiä. Yhdessä pikkusäiliössä on vesitankin merkki.

Huone 5. Lisää pienempiä säiliöitä mittareineen, osa tyhjempiä, osa täydempiä.

Nurkan takaa seuraavasta käytävästä löytyy lisää aukeavia ovia:

Huone B1: Kapea huone jossa on seinässä syvennyksiä, joihin mahtuisi Syrjis pötkölleen. Oven pielessä on taas tuttu nelinappulainen paneeli. Seinissä on isompia paneeleja joiden takaa löytyy tasoja joilla on tavaraa (hyllyjä?). Löytyy metallisia esineitä, tunnistetaan kampa! Löydetään metallisia (ison tarjottimen kokoisia) levyjä joissa on omituisia symboleja. Dow löytää kaapista vaatteita jotka taitaa olla ehkä jotain suojapukuja tai avaruuspukuja. Rozy löytää ruokailuvälineitä. Twinkle löytää jonglöörausvermeitä. Dazzle epäilee Twinklen löytämiä romppeita pyssyköiksi ja vaihtaa jonglöörausvermeet pitkulaisiin juttuihin kun olettaa että ne ei ainakaan ole aseita. Twinkle nappaa pitkulaisten härpäkkeen kädensijasta, se laukeaa ja luoti melkein osuu Dazzleä päähän. Otetaan lauennut ase mukaan.

Nytpä nähtiin seinien väliinkin kun luoti/mikä olikin rikkoi seinää: siellä seinien välissä kulkee putkia.

Huone B2: Pitempi kapea käytävä jossa on muutama osa seinästä läpinäkyvää josta näkyy tumman punaruskean väristä massaa. Läpinäkyvien osien välissä on paneeli, kuutisen kappaletta mittareita. Yksi tuttu merkki aiemmasta pienemmästä säiliöstä. Kaikki mittarit on about puolivälissä. Dow aistii että huoneessa on vain käyty mutta samaan aikaan joku (ei-syrjäläinen?) on ollut siellä paljon. Onkohan se täällä vielä? Dowista tuntuu että jokin on paikalla edelleen. Teorisoidaan olisiko se punaruskea möhmä jotain elollista?

Huone B3: Vähän pienempi huone jossa on kaksi laatikon mallisia juttuja jotka on kiinni seinässä. Laatikoissa on paneelit, joiden alta löytyy altaat jotka on täynnä kirkasta vettä, pohjalle asti näkyy ja molempiin tulee kolme putkea. Laatikoiden yläpuolella seinässä on pienemmät paneelit joiden alta löytyy molemmista kahva ja sama symboli. Kokeillaan kahvaa. Siitä voi säädellä veden määrää ja ilmeisesti jonkinlaiset vesijärjestelmät aluksessa vielä toimii. Toisesta kahvasta tankkiin leviää aiemmin nähtyä punaruskeaa möhmää joka leviää ja muuttu hieman rakeiseksi.

Dazzle suihkauttaa indikaattoria veteen. Osa punaruskeista rakeista reagoi, niissä on avaruusruttoa. Otetaan näyte sekä saastuneesta että ei-saastuneesta rakeesta.

Huone B4: Isompi huone, jossa on tasoja (pöytiä?) jotka on kylläkin vinoja. Tasoissa on nappuloita, kaikissa osin erilaisia.

Pohditaan kolmen syrjiksen poppoon tarkoitusperiä: olivatkohan lie paenneet muita, mutta

Jatketaan aluksen takaosaapäin. Löydetään yksi isompi huone jossa on kaksi jättimäistä säiliötä (lähes täynnä).

Taaempaa löytyy huone jossa on lisää paneeleja joiden takana on hyllyjä joihin on kiinnitetty isoja raskaan näköisiä tavaroita. Rozy löytää esineen jossa on putkia ja löytää väännettävän pyörylän jota veivaa. Dazzle löytää metallinpalat joita voi naksutella kuin pihtejä, mutta ihan kuin niistä tulisi kipinää? Yhtäkkiä humahtaa ja Dazzle ja Rozy kärventävät karvansa. Twinkle havainnoi että Rozyn löytämä putkelihomma taitaa olla pullo jonka putkesta tulee palavaa ainetta, leimahdus vissiin johtui siitä että kaasua päästettiin ilmaan reilusti aikaisemmin kuin sytytettiin. Dowi toteaa löytämiensä härpäkkeiden olevan varmaan Todetaan työkaluvarastoksi.

Leimahduksesta kauhistunut käristynyt Rozy viipeltää Kuplaan piilottelemaan. Twinkle lähtee rauhoittelemaan, Dow ja Dazzle jatkaa.

Seuraavan oven takaa kuuluu hirveää huutoa. Dow lääketieteilee että metelin ei pitäisi aiheuttaa pysyviä vaurioita meille ellei sitten käy niin kovaksi että on kuolemaksi. Koetetaan pinnistellä katsomaan huoneeseen. Huoneessa on iso laatikko jonka sisällä on valoa ja josta lähtee putkia kattoon. Dowi bongaa että yksi putki on rikki ja huuto kuuluu siitä. Koetetaan sulkea ovi niin hyvin kuin saadaan.

Viimeisessä huoneessa on kaksi kartion mallista härpäkettä ja pöytä jossa on mittareita, seinässä on paneeleita, mittari ja kahva. Kahvasta vähän vääntämällä ilmeisesti käynnistyy moottorit. Löpöä vissiin on vielä.

Käydään sulkemassa ympäristömyrkkyruttomöhmäovi ja viereinen ovi jossa oli lasien takana möhmää.

Seuraavana ohjelmassa:
- Pidetään kielitieteellinen konferenssi
- Labra käyttöön
- Näytteet alukselta tutkintaan labraan
- Jatketaan Syrjiskielen tutkimista: viittomakielihommia jatketaan ja Dazzle jatkaa symboleiden selvitystä

Comments

m1hka

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.