Avaruuskeijut

Pelastusoperaatioita ja omituisia kohtaamisia

Läsnä: Dazzle, Twinklepuff

Suunnitellaan pelastusoperaatio Syrjisten alukselle. Dazzlen ja Twinklepuffin lisäksi mukaan lähtee kolme sotilasta ja yksi näytteidenottajatiedetyyppi. Noudatetaan tarkkoja suojaussääntöjä ja tehdään mukaan lähteville selväksi että ei harhailla ja ilmoitetaan heti jos on vaarassa eksyä. Dow operoi Kuplaa ja toimii Bravo-tiiminä valvoen Alfa-tiimin missiota.

Näytteidenottajatiedetyypeistä mukaan tulee tympääntynyt biologi Moss, jolle Dazzle pitää heti pelottelupuheen jonka .

Ajetaan Syrjisten palikkamaisen, metallisen aluksen luokse ja tähdätään kohti tuttua ilmalukkoa. Onneksi se ei ole lukossa. Sisälle mentäessä ilmavirrasta huomaamme ettei sisällä ollut ilmaa, joten varustaudutaan happilaittein. Ihmetellään paikallisia mittareita mutta ei oikein oteta selvää niistä.

Twinklepuff näyttää tietä sinne minne edellisellä kerralla mentiin. Käytävä haarautuu ja koetetaan olla tarkkana. Twinklepuff löytää seinästä nappulapaneelin, mutta päätetään olla painelematta niitä. Päätetään lähteä etsimään sitä paikkaa minne Syrjis olisi johdattanut edellisen tiimin.

Tullaan risteykseen josta on kolme uutta reittiä, valitaan oikeanpuolimmainen. Pian oikeallamme avautuu huone, jossa on käsivartta paksumpia lattiasta kattoon yltäviä tolppia neljä neliössä ja jokaiseen tolppaan on tolpan keskelle kiinnitetty lyhyempi ekstratolpanpätkä. Rakennelmasta kuuluu meidän ääntä, omituista humhumhuminaa.

Jatketaan samaa käytävää eteenpäin. Ovi huminahuoneeseen menee takanamme kiinni. Käytävän päässä ei ole mitään jännää. Paikalliset suljetut ovet ovat aika hankalasti huomattavissa mutta otetaan kuva suljetusta ovesta ja bongataan muitakin ovia, myös katossa.

Tullaan risteykseen takaisin ja jatketaan (alkuperäisestä tulokäytävästä katsottuna) suoraan menevää käytävää. Täällä on vähän vähemmän ovia kuin äskeisessä mutta aika paljon kuitenkin. Oikealta puoleltamme yhtäkkiä avautuu ovi ja sieltä lennähtää kadonnut recruittimme Shadowgnash. Huoneessa josta kaveri tuli löytyy kymmenen sairaan näköistä syrjistä.

Shadowgnash kertoo menneensä väärään suuntaan ja eksyneensä porukasta. Pian törmäsi syrjikseen, joka oli yllättyneen oloinen, mutta kun Shadowgnash koetti karkuun syrjis koetti kääntyä selälleen. Shadowgnash pakeni mutta aina paikalle saapui syrjiksiä heittäytymään selälleen. Sitten syrjikset esitteli Shadowgnashille paikkoja. Nyt olemme ilmeisesti asuintiloissa. Tuossa on jotain laitteita. Huminahuoneessa ovat paljon käyttäneet Shadowgnashia ja (alkup. tulokäytävästä katsottuna) vasemmalla on vissiin jotain lentohärveleitä ja sieltä näkee ulos. Aluksen kyydissä on Shadowgnashin mukaan myös kasveja jotka eivät puhu! Syrjikset olivat jo laikukkaita kun Shadowgnash saapui.

Moss ottaa näytteitä syrjiksiltä ja Shadowgnashiltä, rauhoitellen ja demonstroiden operaatiota ensin Dazzleen.

Sitten poistutaan Spaceylle ja päivitetään Dowille tieto ja sillä sitten alukselle. Tiedemiehet on olleet hyödyllisiä ja kehittäneet dekontaminaatiota – vahvempi saippuasuihkutus pitäisi piisata.

Avaruuskahvihuoneen ja briiffauksen jälkeen aloitetaan Syrjisten keskinäisen kommunikaation tutkinta. Toinenhan on kuusta tuotu, terveempi Syrjis 5 ja toinen on alukselta, vähän karvatonlaikkuisa Syrjis 4. Syrjis 5 luikkii hitaasti 4:sen viereen ja istahtaa viereen, jää istumaan ja levittelee leukojaan. Shadowgnash huomaa että aukovat suutaan vuorotellen ikään kuin reagoiden.

Perustetaan xenolingvistiikan työryhmä johon kuuluu Shadowgnash, Boilcast ja Dow. Tehtävänä selvittää syrjisten päänaukomiskielen logiikkaa. Käsketään tiedemiehet laittamaan koppiin kaikki maholliset anturit ja muut millä voitaisiin aistia mitä kautta syrjikset oikein kommunikoi.

Pidetään taktiikkapalaveri.

Mitä tiedetään:

 • Ilmeisesti syrjiksetkin haluaa kommunikoida meille
 • Shadowgnash ja yksi aluksen syrjäläisistä on avaruusmysteeriruton saastuttamia; Shadowgnashissa on
 • Vahva saippua toimii ainakin ulkoisesti avaruusruton jäämien desinfiointiin
 • Syrjiksilläkin taitaa olla joku mistä kärsivät (aluksella olevat laikukkaita)
 • Tutkitaan kaikki jotka on käyneet ulkona: Spacey, Kupla ja Dazzle ainakin on testattu ja puhtaita

To do:

 • Kommunikaatioväylä syrjiksiin saatava auki ASAP!!!
  - tiimi syrjisalukselle
  - toinen tiimi meidän aluksella selvittää miten syrjisten kanssa poristais
 • Tutkitaan onko kuussa samoja tuhon jälkiä mitä tuhotuissa siirtokunnissa (eli ovatko syrjikset vastuussa metsäpaloista sun muista?)
 • Avaruusruton tutkiminen: onko niitä kaksi?
 • Avaruusruton parannuskeinon keksiminen
 • Pimeän aineen tutkiminen jatkuu
 • Koko aluksen kokous: Päätös jatkosta: lähdetäänkö yrittämään uutta alkua vai selvitetäänkö syrjisten mysteeri?
 • Käydään morottaan kuu-syrjiksiä ja tarkistamassa istutetut kasvit

Ruvetaan suunnittelemaan että laitettaisiin syrjisten alukselle tiimi ja lähdettäisiin samalla reissulla Kotikuuhun etsimään merkkejä tulituhosta. Tutkijoilla on hirveä hässäkkä päällä, mittaavat ilmeisesti ihan kaikkea mahdollista syrjiksistä ja ilmeisesti joku on saanut jotain tuloksia aikaiseksi. Päätetäänkin jättää tutkijat rauhaan tutkimaan ja lähdetään vain pienellä tiimillä Kuuhun scouttimaan.

Luotain kohti syrjisten “kaupunkia” ja kierrellään itse Kuplassa vanhoja kotikaupunkeja. Istutetaan puhtaita kasveja jonkin maamerkin lähelle. Kaikkialla on vain kuolleita tai kuolevia kasveja. Luotain on havainnut lähinnä metallia kaupungin ympärillä. Lennetään itsekin syrjisten kaupungin ympärillä. Kaduille kerääntyy syrjäläisiä roudaten erilaista rompetta, mutta jälkiä ei näy.

Hämätään Kuplalla heijailemalla ja pudotetaan sniikisti Twinkle ottamaan näytteitä metallilaatikoista.

Comments

m1hka

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.