Avaruuskeijut

Tutkitaan ennen kuin hutkitaan

Appelsiini sanoo lätsis, joten pähkinällä pitää mennä sitruunalle

Matkassa: Dow, Rozy ja Twinklepuff

Palaveeraamme siitä, mitä tarvitsisi ensimmäisenä tehdä. Dazzle jää tutkimaan syrjiskirjoitusta. Päätämme pyörähtää Kuplan kyydissä Spaceyllä hakemassa syrjikset, laborantteja ja labravälineitä. Matkalla huomaamme, että Kupla on taas pyöristynyt ja kasvanut ja teiniangstiutunut ja alkaa vähitellen lähestyä Spaceyn muotoja. Saamme tutkijoilta matkaan myös kukan, jolla on tarkoitus tallentaa puhevärähtelyjä.

Esittelemme syrjikset toisilleen ja sovimme nimeämisjärjestelyn: Syrjikset 1, 2 (lääkäri?) ja 3 löydettiin hullujenhuoneelta, syrjis 4 (laikullinen) saatiin syrjisalukselta ja syrjis 5 kotikuulta. Syrjis 2 tutkii syrjiksen 4 ja elehtii, että sitä sattuu. Sillä aikaa kun Dow hoitaa kielitieteilyjä, Twinklepuff alkaa rakentaa labrassa hautaantuneen syrjisaluksen mallin mukaan kasvualustan kituuttaville kasveille. Rozy jelppii näytteiden analysoinnissa (as in pistetään leikkelemään juttuja). Tulokset a’ la GM:
Syrjiskasvit → samanlaisia kuin syrjisaluksella, ei pitäisikään puhua
Ruskea mönjä → Jotain elävää, todennäköisesti kasvavaa (osa ruttomönjää.)
Metallit → samaa seosta kuin muut syrjisnäytteet
Allasnäytteet → Vettä
Ase → ampuu isohkon kuulan

Syrjiskielen tutkiminen etenee vähitellen. Kukka tulkkaa molempiin suuntiin, kunhan sana vain on tuttu. Jumitamme ilmaisussa “auttaa, mutta ei auttaa”. Tulemme myös siihen tulokseen, että 4 ja 5 ovat jotenkin “erilaisia”. Twinklepuff tulee avuksi kielitieteilemään. Annamme syrjiksille myös ihan “nimet”.
1 = Rauta
2 = Kupari
3 = Pronssi
4 = Tina
5 = Lyijy

Vaikuttaisi siltä, että syrjikset ovat lähteneet kotipaikastaan haipakkaan, koska se oli ylikansoitettu. Matkalle lähdettiin monella pähkinällä, jotka lähtivät eri suuntiin. Tina ja Lyijy olivat eri pähkinällä ja Lyijy päätyi Appelsiinille. Rauta, Kupari ja Pronssi olivat scouttimatkalla hullujenhuoneelle, mutta heidän emoaluksensa on varmaankin jo luovuttanut heidän suhteensa ja lähtenyt. Nappaamme syrjikset matkaan ja esittelemme heille labran ennen kuin opastamme vieraamme heidän aluksensa jäänteille.

Syrjikset innostuivat nähdessään ruskeat säiliöt ja vaikuttaa siltä, että niissä asuu “pikku-syrjiksiä” joista kasvaa syrjiksiä ehkä noin 50 000 kpl? Osa näistä on “ruttoutuneita” Mitäs näiden kanssa tehdään?

Eli päätettäviä asioita:
Mitä tehdään syrjiksille
Perustetaanko pöpilään siirtokunta?

Comments

Heini

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.