Opalmilaiset

Opalmilaiset ovat humanoideja eli pää, kädet ja jalat ovat kiinni torsossa. Lisäksi heillä on notkea, pitkähkö häntä. Lajin edustajat kävelevät kahdella jalalla tai kiipeilevät kasvustossa häntää hyödyntäen. Karvoitusta selässä, päässä ja hännässä sekä jonkin verran raajoissa. Kasvoista ja etupuolelta paljaan nahan peitossa. Kasvoissa kaksi silmää, nenä ja suu. Korvat ja kuulo puuttuvat turhina. Jatkuvien sähköpurkausten vuoksi kuussa on aina meteliä, joka peittää useimmat äänet. Väritys vaihtelee yksilöstä toiseen, samoin karvojen pituus.

Hiileen perustuva kemia. Tarvitsee happea, vettä ja ruokaa elääkseen.

Yksilö pystyy pitkän ajan kuluessa ohjaamaan omaa kehitystään ja muokkaamaan kehoaan tarpeelliseen suuntaan, esim. kasvamaan suuremmaksi tai parantamaan aistejaan. Myös lisääntymistä varten yksilö voi muuttaa kehoaan, joten lajilla ei ole pysyviä sukupuolia.

Yksilöillä on useita tatuointeja kehossaan. Tatuoinnit kertovat yksilön asemasta, tehtävästä ja suvusta. Lajin edustajat eivät käytä vaatteita lämmön vuoksi vaan lähinnä koristelevat itseään erilaisilla koruilla. Korut ja turkin kunto viestivät yksilön varallisuudesta.

Laji kommunikoi sähkökenttien avulla. Yksilö voi tuottaa kehoonsa varauksen, joka puolestaan synnyttää sähkökentän, jonka toinen yksilö voi havaita. Kieli perustuu varauksen ja siten sähkökentän muuttamiseen. Kommunikointi on helpompaa, jos yksilöiden välillä on johtavaa materiaalia.

Yksilö on periaatteessa kuolematon. Vanhuuden vaivoja ei ole johtuen jatkuvasta kehon muokkaamisesta. Yksilöt kuolevat, mikäli heidän ruumiistaan puuttuu merkittäviä osia eikä loppu ruumis voi kasvattaa uutta tilalle. Yksilö voi kuolla myös mikäli tarpeeksi suuri osa kuun eliöstöstä toivoo sitä. Tällöin kuolemasta on yleensä hyötyä kuulle ja sen asukkaille.

Opalmilaiset

Avaruuskeijut lappaja