Avaruuskeijut

To infinity... And beyond!

Mukana:Dazzle, Dow, Rozy, Twinklepuff

Hyppäämme kotikuun läheisyyteen, että saamme paikallisia syrjiksiä varoitettua. Pidämme oikein päheän jumalaisen julistuksen Dazzlen tanssin ja Down saarnan kautta. Ilmoitamme, että appelsiinille on käymässä plätsis, ja että tulevaisuudessa meidän jumalien ja syrjisten tulisi asua erillisillä (mutta mielellään läheisillä) planeetoilla.

Päädytään siihen, että ensimmäinen uusi “kotiplaneetta” on nykyinen Mielisairaala-planeetta. Palvovat-syrjikset jätetään/opastetaan jollekin tämän planeetan läheiselle asumiskelpoiselle planeetalle. Luvataan olla vastassa (tai jätetään se Mielisairaala-planeetan väen vastuulle). Todennäköisesti ollaan itse unessa kun syrjikset saapuvat, joten uusi kohtaaminen tapahtuu vasta talviunen jälkeen. Silloin palvoja-syrjiksilläkin pitäisi olla jo uusi ja toimiva(ko) koti valmiina.

Palvoja-syrjiksillä ongelma: heillä yksi alus kiertoradalla, toinen alus purettuna kaupungiksi. Kellään ei kokemusta alusten rakentamisesta. Lisäksi kaikki syrjikset ei mahdu omaan alukseensa inhimillisesti. Aletaan pohtimaan, miten syrjikset saataisiin siirrettyä. Aika ei riitä kuitenkaan auttamiseen, joten todetaan että syrjikset saavat hommautua yhteen alukseen ja suunnata kohti Mielisairaala-planeetan lähellä olevaa planeettaa: Vesimeloonia. Päätetään auttaa syrjiksiä kuitenkin saamaan iso alus planeetalle, jotta he pääsevät aloittamaan evakoinnin.

Syrjisten alukselle jätetyistä opalmilaisista 1 on menetetty tartunnan takia. Muut 4 ovat vielä kunnossa. Alukselle jääneet syrjikset (9 kpl) on kaikki kunnossa. Alus toimii, jotenkin. Uskovat, että alus saadaan alas planeetalle ja se todennäköisesti nouseekin. Dazzle koettaa selvitellä Tinan avulla miten alukselle ja sen ohjaukselle käy…

Selviää, ettei palvoja-syrjikset edes tiedä olevansa oman rotunsa aikaisempien jäsenten rakentamassa aluksessa. Historia ei ole hallussa! Joku kirjoitettu kieli on olemassa, mutta sen tulkitseminen on vähän niin ja näin. Todetaan, että on parempi syöttää heille uutta tietoa, ja väittää vanhoja oppaita eräänlaiseksi “vanhaksi testamentiksi”, jonka saavat itse opiskella. Kehotetaan, että kannattaa huolehtia, että aina seuraava sukupolvi opiskelee myös vanhoja tekstejä. Näin taidot kestävät yllä.

Aluksen syrjikset karvattomampia. Opalmilaisten oma kuu siis tartuntariski? Siirtyminen muualle siis vain hyväksi.

Ohjeistukset annettu palvoja-syrjiksille:
Lukekaa vanhoja tekstejä ja opettakaa ne uusille sukupolville.
Paetkaa tältä Appelsiini-kuulta kohti Vesimelooni-planeettaa.
Sitten vaan toivotaan, että ne osaa hoitaa hommansa. Jos ei, niin kyse luonnonvalinnasta… Jätetään ne toimimaan ohjeistuksien mukaan.

Seuraavana vuorossa lisääntymisplaneetan löytäminen fiksummille syrjiksille. Mutta koska Mielisairaala-planeetta on matkalla, niin tiputetaan sinne joukko opalmilaisia (saavat alkaa perustamaan perheitä yms.) ja suunnataan kohti Timeytä. Lähellä kun ei ole toista sopivaa planeettaa sekä meille että syrjiksille. Mielisairaala-planeetalle jätetään noin kolmannes. Enemmänkin olisi halunnut jäädä, mutta ei annettu.

Mielisairaala-planeetan ohjeistusta:
Huolehtikaa kasveista ja planeetan terveydestä.
Tarkkailkaa syrjisten alusta, ettei tuhoja tule.
Koettakaa lisääntyä.
Pitäkää kehitys pystyssä: turvallisuus, aseet jne. (Katso yleinen to do -lista)

Timey on yhden hypyn päässä. Se on itse laskeutunut kuun pinnalle. Se on saanut syötyä ja levättyä ja sillä on poikanenkin tulollaan. Timeylle jätetään lisää väkeä ja sille annetaan ohjeistusta aseistuksen/puolustuksen kasvattamisesta (niin itselle kuin poikaselle). Yhteys Timeyhin onnistuu nyt kun se ei ole syönyt antenniaan.

Pohditaan fiksumpien syrjisten lisääntymisplaneettaa. Tarjotaan niille niitä planeettoja, joihin koetettiin aikaisemmin perustaa siirtokuntia, mutta jotka olivat tuhoutuneet. Yhden hypyn päässä kauempana kotoa on lähin sopivista: vettä riittää ja ruohoa myös. Hyvin kasvistollinen planeetta. Syrjikset kelpuuttaa, joten autetaan heidät säiliöineen planeetalle. Autetaan tämä uusi syrjispopulaatio alkuun.

Tarkoitus on nyt etsiä opalmilaisille sellainen planeetta jossa voidaan ainakin viettää seuraava talviuni ellei jäädä sinne pysyvästi. Seuraavan unen jälkeen sitten palataan tervehtimään syrjiksiä ja vahvistamaan suhteita. Ja koetetaan luoda toimiva yhteistyöverkosto.

Kupla olisi tarkoitus jättää tälle planeetalle pienen miehistön kanssa. Tosin sen toiselle puolelle, jotta yhteydenpito olisi helpompaa. Ensin Spaceyn pitää kuitenkin kouluttaa Kupla toimimaan aluksena sukkulan sijaan. Ensin etsitään siis talviuniplaneetta, jonka aikana Spacey kouluttaa sen alukseksi ja kun planeetta on löytynyt se palaa takaisin. Alustavasti puhutaan, että Dow voisi jäädä sitten Kuplan kanssa syrjisplaneetalle muutamaan muun vapaaehtoisen kanssa. Kupla ilmeisesti itse rekrysi jo itselleen miehistön.

Tässä vaiheessa tajutaan, että miksi etsimme planeettaa kun voimme talvehtia aluksessa. Pitää vain löytää planeetta, josta Spacey saa resot ennen talviunta ja heti sen jälkeen. Sopivia planeettoja on naapurissa, joten sen puoleen ei ole hätää. Olisiko siis aika pohtia opalmilaisten omaa lisääntymistä? Kesä on vasta tulossa!

Tehtyä:
Palvoja-syrjikset ohjeistettu pelastautumaan uudelle planeetalle (Vesimelooni).
Mielisairaala-planeetta valittu ensimmäiseksi “kodiksi”. Sinne jätetty populaa hoitamaan opalmilaisten säilymistä.
Timeyllä kaikki OK.
Fiksummat syrjikset jätetty Päärynä-planeetalle, jossa ne voivat lisääntyä.
Kuplaa aletaan kouluttaa alukseksi ja isompiin tehtäviin (hypyt yms.)
Tulevaisuuden suunnitelmat: kesä tulossa = opalmilaisten oma lisääntyminen. Kuplasta diplomaattialus Päärynälle miehitettynä. Tarkoitus viettää talviuni hyvän reso-planeetan läheisyydessä, mutta aluksella nukkuen.

Comments

rere

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.